Behandeling van

Boeken over paarden

100 vragen over voeding vh paard – PA3930

100  vragen over voeding vh paard - PA3930

100 vragen over voeding vh paard – PA3930

Auteur: Anneke Hallebeek Titel: 100+ vragen over de voeding van het paard Aantal pagina’s: 208 Hoeveel water kan mijn paard achter elkaar opdrinken? Kan ik runder- of varkensbrok aan mijn paard voeren? Waarom laat mijn paard brokken voer uit zijn mond vallen? Op deze en nog veel meer vragen heeft Anneke Hallebeek het antwoord De voeding van je paard is een essentieel onderdeel van de verzorging. Je probeert je paard van alle benodigde voedingsstoffen te voorzien door de juiste keuze van voeders. Toch weet je wellicht niet precies de dagelijkse behoefte aan vitaminen, mineralen eiwitten en energie. Of twijfel je of je je veulen iets extra%u2019s moet geven. Of heb je andere vragen over de voeding en gezondheid van je paard. In heldere taal, en logisch ingedeeld, geeft Anneke Hallebeek antwoord op ruim 100 vragen over paardenvoeding en de invloed van voeding op de gezondheid en conditie van je paard.

22.25 Euro

Naar de shop…

Handboek paardenziekten – PA3205

Handboek paardenziekten - PA3205

Handboek paardenziekten – PA3205

Auteurs: Tony Pavord & Marcy Pavord Aantal pagina’s: 256 Dit nieuwe boek is een aanwinst voor de boekenkast van zowel professionele paardenbezitters als amateurs op de hele wereld. – In het eerste deel worden de normale fysieke tekenen van gezondheid, psychologische problemen en slechte eigenschappen, ouder worden, dagelijkse gezondheid en preventieve behandeling van het paard behandeld, evenals eerste hulp en de beslissing om een dierenarts te bellen. – In het tweede deel wordt elke bekende paardenziekte onderzocht via een toegankelijke tabel, gerangschikt naar de delen van het dier waar het probleem zicht voordoet, bijvoorbeeld de huid, het hoofd en de stofwisseling. – Deel drie van het boek geeft een meer uitgebreide omschrijving van elke ziekte, in alfabetische volgorde gerangschikt volgens de namen van de ziekte. Wat de symptomen ook zijn, de eigenaar kan snel dat deel van het boek vinden waarin het probleem wordt geïdentificeerd en hij zal snel weten wat hem te doen staat.

31.50 Euro

Naar de shop…

Paardenziekten – PA2464

Paardenziekten - PA2464

Paardenziekten – PA2464

Aantal pagina’s: 128 In dit boek staat informatie over de juiste wijze van het houden van een paard, zodat een groot aantal aandoeningen kunnen worden voorkomen. De meest voorkomende ziekten worden beschreven en er worden tips gegeven voor het geven van eerste hulp. Verder is er aandacht voor alternatieve geneeswijzen. Dit boek is overzichtelijk, begrijpelijk en geïllustreerd met talloze foto’s en tekeningen.

12.75 Euro

Naar de shop…

Paardenvoeding – PA2369

Paardenvoeding - PA2369

Paardenvoeding – PA2369

Aantal pagina’s: 128 In dit prachtig geïllustreerde, overzichtelijke en praktische boek vindt u informatie over de voedingsbehoeften van paarden en over de belangrijkste soorten voer. Ook besteedt de auteur aandacht aan voer- en drinkbakken en aan voedingsgerelateerde aandoeningen zoals bijvoorbeeld hoefbevangenheid en koliek.

12.75 Euro

Naar de shop…

Probleemgedrag bij paarden – PA3567

Probleemgedrag bij paarden - PA3567

Probleemgedrag bij paarden – PA3567

Paarden zijn gevoelige levende dieren en zelden ‘perfect’. Dit boek helpt iedereen die met paarden te maken heeft om algemeen voorkomende gedrags- en rijproblemen te herkennen en op zorgvuldige en positieve wijze te verhelpen. In duidelijke bewoordingen komen de meest voorkomende problemen op het gebied van gedrag en omgang, stalondeugden en bij het rijden en trainen aan bod. De mogelijke oplossingen worden praktisch geïllustreerd met foto’s en tekeningen. Dit boek is een onmisbaar naslagwerk voor iedereen die veel met paarden te maken heeft.

31.50 Euro

Naar de shop…

Als fluisteren niet helpt – PA3629

Als fluisteren niet helpt - PA3629

Als fluisteren niet helpt – PA3629

Aantal pagina’s: 263 Met een voorwoord van Anky van Grunsven: “Als mijn topruiters dit boek gelezen hebben hoef ik ze maar de helft uit te leggen”. Het volledig herscheven en bijgewerkte boek dat eerder is verschenen met de titel: Beestig africhten Het boek voor iedereen die met paarden en mensen omgaat. Korte inhoud: Ieder succesvol paardenliefhebber dient op de hoogte zijn van het natuurlijke gedrag van zichzelf en van zijn paard. De psychologische verschillen tussen paard en mens worden hier uitvoerig behandeld. Fluisteraars beperken zich meestal tot het op een natuurlijke manier omgaan met dieren. De regels rond dit natuurlijk gedrag worden in dit boek diepgaand toegelicht, maar het gaat nog veel verder. Ook het aangeleerde gedrag (training) verloopt volgens vaste regels. Motiverende gedragstraining vertrekt van uit de wetenschap dat een gedrag enkel wordt veranderd om er beter van te worden. Dwangmiddelen zijn dus zeker geen noodzaak om een paard of mens tot actie aan te sporen.

30.25 Euro

Naar de shop…

Monty Roberts – de man die naar paarden luistert PA1064

Monty Roberts - de man die naar paarden luistert PA1064

Monty Roberts – de man die naar paarden luistert PA1064

Aantal pagina’s: 327 Wie ‘paardenluisteraar’ Monty Roberts aan het werk ziet, krijgt de indruk dat hij beschikt over magische krachten. Monty Roberts’ verbazingwekkende ‘gevoel voor paarden’ is gebaseerd op levenlange ervaring: hij heeft paarden getraind, hun gedrag bestudeerd, ze getemd, ze verzorgd en uiteindelijk hun taal geleerd. In De man die naar paarden luistert beschrijft Monty Roberts zijn trainingsmethode en legt hij uit hoe die methode door iedereen geleerd kan worden. Monty Roberts (1935) is veelvuldig (wereld-)kampioen in veel disciplines van het paardrijden, hij houdt wereldwijd lezingen voor topmanagers en hij trad op als adviseur bij de verfilming van Nicholas Evans’ De paardenfluisteraar.

15.95 Euro

Naar de shop…

Vraag het Monty – PA3610

Vraag het Monty - PA3610

Vraag het Monty – PA3610

Aantal pagina’s: 215 Dit boek bevat 150 vragen van paardenliefhebbers uit de dagelijkse praktijk. De antwoorden van Monty Roberts worden zonodig voorzien van duidelijke tekeningen. Na het lezen van dit boek hebt u een goed overzicht van de denkwijze en methode van Monty Roberts, de wereldberoemde paardenfluisteraar. Bovendien geeft het u op een zeer toegankelijke wijze inzichten in alledaagse problematiek in de omgang met paarden. Het boek geeft ook aan waar u terecht kunt voor verdieping in bepaalde onderwerpen en bevat een uitgebreid register. Vraag het Monty beantwoord al je vragen over: -De Paardentaal Equus -De Psychologie van het Paard -Het aanschaffen van je Eerste Paard -Het Oplossen van Gedragsproblemen -De Juiste Uitrusting -Medische en Fysieke Behoeften -Laden, Reizen en Vervoer -Meedoen in Wedstrijden -En nog veel meer.

27.25 Euro

Naar de shop…

Monty Roberts – Mijn trainingsmethoden in woord en beeld – PA2988

Monty Roberts - Mijn trainingsmethoden in woord en beeld - PA2988

Monty Roberts – Mijn trainingsmethoden in woord en beeld – PA2988

In het hart van het boek staat een rijk geïlustreerde stap-voor-stap uitleg over het werken in de roundpen. Ook geeft het boek oplossingen voor allerlei problemen, zoals een paard dat bokt onder het zadel of dat gaat hangen als het vastgebonden is. Monty Roberts is vooral uniek in zijn vermogen om te begrijpen waartoe het paard in staat is en het paard te nemen voor wat het is.

34.95 Euro

Naar de shop…

Dressuur met Marlies – PA3603

Dressuur met Marlies - PA3603

Dressuur met Marlies – PA3603

Aantal pagina’s: 120 Van een onbevangen klein ponymeisje tot serieuze jeugdamazone en nog heel wat stappen verder: Marlies van Baalen maakte het allemaal mee. Zij vertelt in dit boek aanstekelijk over haar eigen ervaringen. In Dressuur met Marlies bespreekt zij het zoeken van een geschikt paard, het eerste aanrijden en vervolgens het verder opleiden van het jonge paard voor de dressuur. Het boek is overzichtelijk opgebouwd: elke nieuwe opgave voor pony of paard en ruiter wordt steeds geschetst met eerst de uitgangssituatie, vervolgens de hulpen voor de bedoelde oefening en tenslotte de problemen die vaker voorkomen met daarbij hun oplossingen. Het boek is daardoor behalve leuk om te lezen ook praktisch en heel herkenbaar. Het instructieve gedeelte is gebaseerd op de door Karin de Haan geschreven serie in het hippisch weekblad de Hoefslag. Prachtige foto’s van Arnd Bronkhorst verduidelijken de theorie. Een aanrader voor alle niveaus, van onbevangen ponymeisjes tot serieuze volwassen ruiters.

28.75 Euro

Naar de shop…

Anatomie van het paard – PA2914

Anatomie van het paard - PA2914

Anatomie van het paard – PA2914

Aantal pagina’s: 186 Anatomie van het Paard is het standaardwerk voor een ieder die geïnteresseerd is in het functioneren van het paard. Dit is een groot formaat boek dat geheel in kleur is met duidelijke tekeningen, foto’s en rontgenfoto’s en voorziet de lezer van gedetailleerde informatie over de structuur en functie van het paardenlichaam. Alle pezen, spieren en vitale onderdelen worden genummerd aangegeven op de illustraties. Uniek is dat de beschrijvende tekst op de ene pagina wordt direct verbonden met de illustraties op de daarnaast gelegen pagina.

102.25 Euro

Naar de shop…

Eerste hulpgids voor paard en ruiter – PA3132

Eerste hulpgids voor paard en ruiter - PA3132

Eerste hulpgids voor paard en ruiter – PA3132

Een volledige handleiding om het hoofd te bieden aan alle noodsituaties voor en met paarden, van eerste hulp tot veiligheid op de weg Karen Coumbe & Karen Bush Aantal pagina’s: 192 Een heel belangrijk boek voor iedereen die paardrijdt of een eigen paard heeft. De duidelijke instructies laten de lezer precies zien wat hij/zij moet doen in geval van nood. Het boek geeft informatie over ongevallen in de wei, de stal of op het zadel en het geeft zinvolle adviezen over veilig paardrijden op de weg. -Onmisbaar voor iedereen die paard rijdt of een paard bezit -Duidelijke, beknopte aanwijzingen laten de lezer precies zien wat hij in een noodsituatie moet doen -Behandelt ongelukken en noodsituaties in het veld, de stal en het zadel -Waardevol advies voor veiligheid op de weg.

31.50 Euro

Naar de shop…

Bach Remedies voor honden paarden – PA917

Bach Remedies voor honden paarden - PA917

Bach Remedies voor honden paarden – PA917

Aantal pagina’s: 159 Ook dieren kunnen ingedeeld worden volgens de 38 karaktertypes van Bach. Dit boek belicht de specifieke problemen van de 38 afzonderlijk karakters en aansluitend de behandeling. Duidelijk wordt beschreven hoe, wanneer en welke Bach-remedies in uiteenlopende gevallen van toepassing zijn. In aparte hoofdstukken wordt aandacht besteed aan het sociale patroon bij paarden en honden en de hieruit voortvloeiende problemen, evenals aan de werking en de bereiding van Bach-remedies.

22.75 Euro

Naar de shop…

Paardentypen – PA3428

Paardentypen - PA3428

Paardentypen – PA3428

Indicatie(s): De leer van de vijf elementen komt uit China en is door holistisch dierenarts Eric Laarakker vertaald naar paarden. De vijf elementen zijn hout, vuur, aarde, metaal en water. Met behulp van dit boek kan de eigenaar het type van zijn paard herkennen en daarmee fouten in behandeling voorkomen en training, verzorging en voeding verbeteren. Geïllustreerd met prachtige foto’s van paardenfotograaf Arnd Bronkhorst.

29.25 Euro

Naar de shop…